53156
Book
In basket
Boczniak / Marian Gapiński, Mirosława Ziombra. - Warszawa : Państwowe Wydawnictwo Rolnicze i Leśne, 1984. - 76, [4] strony : fotografie, wykresy ; 21 cm.
Boczniak, jako smaczny grzyb jadalny, jest w Polsce coraz bardziej popularny zarówno wśród konsumentów, jak i producentów, w uprawie amatorskiej, a przede wszystkim, w nowoczesnej produkcji wielkotowarowej. Przedstawione w pracy rozwiązania wymagają niewątpliwie dalszych badań i ciągłego doskonalenia procesu technologicznego oraz rozwiązań technicznych, zwłaszcza w pomieszczeniach do plonowania, z uwzględnieniem rozwiązań energooszczędnych. Brak dłuższej tradycji i doświadczeń w uprawie boczniaka nie pozwolił dotychczas na wypracowanie najlepszych, wzorcowych rozwiązań hal uprawowych. Ze względu na stosunkowo częste wykorzystywanie pomieszczeń niedostatecznie zaadaptowanych do uprawy boczniaka i wysoką cenę urządzeń klimatyzacyjnych produkcja w okresie letnim wyraźnie zmniejsza się.
Availability:
Niepruszewo
O dostępność zapytaj w bibliotece: sygn. 630/635 (1 egz.)
Notes:
Bibliography, etc. note
Bibliografia strony 75-[77].
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again