53172
Książka
W koszyku
Boczniak / Marian Gapiński, Mirosława Ziombra. - Warszawa : Państwowe Wydawnictwo Rolnicze i Leśne, 1984. - 76, [4] strony : fotografie, wykresy ; 21 cm.
Boczniak, jako smaczny grzyb jadalny, jest w Polsce coraz bardziej popularny zarówno wśród konsumentów, jak i producentów, w uprawie amatorskiej, a przede wszystkim, w nowoczesnej produkcji wielkotowarowej. Przedstawione w pracy rozwiązania wymagają niewątpliwie dalszych badań i ciągłego doskonalenia procesu technologicznego oraz rozwiązań technicznych, zwłaszcza w pomieszczeniach do plonowania, z uwzględnieniem rozwiązań energooszczędnych. Brak dłuższej tradycji i doświadczeń w uprawie boczniaka nie pozwolił dotychczas na wypracowanie najlepszych, wzorcowych rozwiązań hal uprawowych. Ze względu na stosunkowo częste wykorzystywanie pomieszczeń niedostatecznie zaadaptowanych do uprawy boczniaka i wysoką cenę urządzeń klimatyzacyjnych produkcja w okresie letnim wyraźnie zmniejsza się.
Status dostępności:
Niepruszewo
O dostępność zapytaj w bibliotece: sygn. 630/635 (1 egz.)
Strefa uwag:
Uwaga dotycząca bibliografii
Bibliografia strony 75-[77].
Recenzje:
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej