53172
Książka
W koszyku
Kryminał dla smakoszy, pierwszy tom cyklu. Xavier Kieffer prowadzi w Luksemburgu malutką restaurację, gdzie serwuje gościom potrawkę z zająca, zupę luksemburską i paszteciki podlewane rieslingiem. Jednak pewnego dnia w jego lokalu umiera znany paryski krytyk kulinarny - i nagle na Kieffera pada podejrzenie o popełnienie morderstwa. Gdy później bez śladu znika jeszcze mistrz kuchni, u którego kiedyś się uczył, restaurator postanawia na własną rękę przeprowadzić śledztwo. Kolejny tom nosi tytuł "Czerwone złoto".
Status dostępności:
Niepruszewo
O dostępność zapytaj w bibliotece: sygn. 821-3 (1 egz.)
Strefa uwag:
Tytuł oryginału: Teufelsfrucht : Ein kulinarischer Krimi
Uwaga ogólna
Stanowi cz. 1 cyklu, cz. 2 pt.: Czerwone złoto.
Na okładce podtytuł: kryminał kulinarny.
Recenzje:
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej