53172
Book
In basket
Kryminał dla smakoszy, pierwszy tom cyklu. Xavier Kieffer prowadzi w Luksemburgu malutką restaurację, gdzie serwuje gościom potrawkę z zająca, zupę luksemburską i paszteciki podlewane rieslingiem. Jednak pewnego dnia w jego lokalu umiera znany paryski krytyk kulinarny - i nagle na Kieffera pada podejrzenie o popełnienie morderstwa. Gdy później bez śladu znika jeszcze mistrz kuchni, u którego kiedyś się uczył, restaurator postanawia na własną rękę przeprowadzić śledztwo. Kolejny tom nosi tytuł "Czerwone złoto".
Availability:
Niepruszewo
O dostępność zapytaj w bibliotece: sygn. 821-3 (1 egz.)
Notes:
Tytuł oryginału: Teufelsfrucht : Ein kulinarischer Krimi
General note
Stanowi cz. 1 cyklu, cz. 2 pt.: Czerwone złoto.
Na okładce podtytuł: kryminał kulinarny.
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again